Rijp & Groen

Rijp & Groen

Berichten over het Arboretum-Heempark Delft

"Terwijl je aan de natuur ziet hoe die opknapt als we alles eens met rust laten. Zo kun je ook je hoofd kalmeren."

 

Annemiek Schrijver

Trouw

23-2-2021

Mijn hele leven maak ik al dingen mee in de natuur die een diepe indruk achterlaten, bijna een soort openbaringen. Het kan iets kleins zijn: een bepaalde lichtinval, de indringende blik van een uil in een bosje. Op zulke momenten is het net alsof de tijd even stilstaat, alsof de wereld haar adem inhoudt. Het doet me beseffen hoe nietig ik ben.'

 

Helen Macdonald

de Volkskrant

12-2-2021

Verder lezen

Ik weet het, het is een cliché, maar wandelen in de sneeuw heeft iets magisch. Magisch omdat het veel plezierige emoties bij je oproept. Bij mij begon het al toen de sneeuw via de weerberichten werd aangekondigd.

Verder lezen

Deze week, week 5 van het jaar 2021, hebben we de functie “Wandelroutes” aan de website van het Arboretum-Heempark toegevoegd.

Verder lezen
categorie blog

Zo luidt de titel van het artikel in Trouw (26 januari 2021) van Jeroen den Blijker. De inhoud van dit artikel kreeg door deze titel mijn bijzondere belangstelling. De komende tien jaar moet er, zo wil het kabinet, 37.000 hectare bos bij komen. Den Blijker vraagt zicht af waarom we daarop zouden moeten wachten. Plant gewoon een boom in je eigen tuin.

Verder lezen
categorie losse verhalen

"Bosbaden is je op uiterst bewuste wijze door een natuurlijke omgeving bewegen: om je heen kijken, ruiken, aanraken en met niets anders bezig zijn dan de geluiden en de geuren van het winterbos- of park."

 

 

Eefje Ludwig

Volkskrant

22 januari 2021

categorie blog

Op de website van National Geographic verscheen op 4 december 2020 een interessant artikel over de ginkoboom. Een boom die ook bij ons in het park te vinden is, in vak Q en R, en onder de Nederlandse naam bekend staat als de Japanse Notenboom.  Het artikel heeft als titel: “Het had weinig gescheeld of de ginkgoboom was uitgestorven. Zo werden deze ‘levende fossielen’ gered.”

Verder lezen
categorie nieuws

Deze week, week 2 van het jaar 2021, hebben we de functie “Waar ben ik, wat zie ik?” aan de website op de mobiele telefoons van het Arboretum-Heempark toegevoegd. Als je bij het park bent aangekomen, kan je deze functie gebruiken door je al wandelend in het park te oriënteren. Zo kan je zien waar je in het park staat, in welk vak en welke boom of struik in je directe omgeving te zien is.  

Verder lezen
categorie blog

Op deze website van het Arboretum-Heempark hebben wij veel aandacht voor de bomen en struiken in het park. Maar de aandacht die wij hebben voor de bomen en struiken betekent niet dat wij geen oog en zorg hebben voor al het andere wat in het park kan worden waargenomen.

Verder lezen