Hallo, ik ben
de Chinese
Moerascipres

Rijp & Groen

Berichten over het Arboretum-Heempark Delft

categorie blog

In mei is het Christoffelkruid in de heemtuin te zien, een inheemse plant met grote drietallige bladeren met spitse kop. De plant is familie van de ranonkels, net zoals boterbloemen. In mei en juni zijn de bloem in de vorm van een witte tros zichtbaar. Opvallend is de mythologische achtergrond van deze plant.

Verder lezen
categorie blog

Vol trots melden we op deze website dat in het Arboretum-Heempark Delft een levende encyclopedie groeit aan bomen en struiken.  En als ik kijk naar de waarnemingen, dan groeit er in dit park ook een levende encyclopedie aan korstmossen.

Verder lezen
categorie losse verhalen

"De natuur blijft gelukkig altijd open."

 

Daphne Deckers

Tijdschrift.nl

April 2021

categorie losse verhalen

"Dat er nu een ander type mensen op de natuur afkomt is ook iets positiefs. Het is een hernieuwde kennismaking van mensen met de natuur. Geen wonder, denkt hij, dat alle natuurorganisaties er afgelopen jaar meer leden bij kregen. Mensen komen naar buiten, kijken om zich heen en verwonderen zich: wat fantastisch mooi hier.’’

 

Boswachter Luc Hoogenstein

NRC

5 april 2021

categorie losse verhalen

"Het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel."

 

Loesje v/d Posters

categorie blog

Met de vernieuwing van de website zal ik, Diny Tubbing, stadsecoloog bij de gemeente Delft, regelmatig een blog plaatsen over een plant, struik of boom die op dat moment te zien is in het park.  Zo is in maart speciale aandacht voor het muskuskruid.Met de vernieuwing van de website zal ik regelmatig een blog plaatsen over een plant, struik of boom die op dat moment te zien is in het park.  Zo is in maart speciale aandacht voor het muskuskruid.

Verder lezen
categorie blog

Gisteren bracht ik weer eens een bezoek aan het Arboretum-Heempark Delft en werd gelijk herinnerd aan mijn eigen woorden dat je telkens dezelfde locatie bezoekt, maar nooit hetzelfde park ziet. Want terwijl ik daar rondwandelde zag ik iets in een boom hangen wat mij niet eerder was opgevallen.

Verder lezen
categorie losse verhalen

"Het bos heeft ons niet nodig, wij hebben het bos nodig."

 

Jan den Ouden

Trouw

5-3-2021

categorie losse verhalen

"Terwijl je aan de natuur ziet hoe die opknapt als we alles eens met rust laten. Zo kun je ook je hoofd kalmeren."

 

Annemiek Schrijver

Trouw

23-2-2021