Rijp & Groen

Rijp & Groen

Berichten over het Arboretum-Heempark Delft

"Bosbaden is je op uiterst bewuste wijze door een natuurlijke omgeving bewegen: om je heen kijken, ruiken, aanraken en met niets anders bezig zijn dan de geluiden en de geuren van het winterbos- of park."

 

 

Eefje Ludwig

Volkskrant

22 januari 2021

Op de website van National Geographic verscheen op 4 december 2020 een interessant artikel over de ginkoboom. Een boom die ook bij ons in het park te vinden is, in vak Q en R, en onder de Nederlandse naam bekend staat als de Japanse Notenboom.  Het artikel heeft als titel: “Het had weinig gescheeld of de ginkgoboom was uitgestorven. Zo werden deze ‘levende fossielen’ gered.”

Verder lezen

Deze week, week 2 van het jaar 2021, hebben we de functie “Waar ben ik, wat zie ik?” aan de website op de mobiele telefoons van het Arboretum-Heempark toegevoegd. Als je bij het park bent aangekomen, kan je deze functie gebruiken door je al wandelend in het park te oriënteren. Zo kan je zien waar je in het park staat, in welk vak en welke boom of struik in je directe omgeving te zien is.  

Verder lezen
categorie blog

Op deze website van het Arboretum-Heempark hebben wij veel aandacht voor de bomen en struiken in het park. Maar de aandacht die wij hebben voor de bomen en struiken betekent niet dat wij geen oog en zorg hebben voor al het andere wat in het park kan worden waargenomen.

Verder lezen

 

"Buiten verwacht niks van je. Buiten geeft alleen maar; buiten brengt je dichter bij jezelf. Buiten is pretentieloos prachtig. En nog gratis ook."

 

 

Marijn de Vries

Trouw

28 december 2020

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gezond en blij 2021. 

Verder lezen

In de zomer van 2019 werd door de eigenaar een stek van de Wollemia nobilis aan het Arboretum-Heempark Delft ter adoptie aangeboden. Onze stadsecoloog, Diny Tubbing, schreef daar in augustus 2019 nog een artikel over.

Verder lezen
Ontdek
de wereld
van bomen
en struiken
categorie blog

Het Arboretum-Heempark ligt in het recreatiegebied Delftse Hout. Het park is er om de rijkdom en variatie van planten en dieren aan elke belangstellende te laten zien. Duurzaamheidscentrum De Papaver, direct gelegen naast dit park, heeft daarvoor bijvoorbeeld diverse lesprogramma’s ontwikkeld.

Verder lezen
categorie losse verhalen

Ik ben al meer dan acht jaar op de een of andere wijze aan het Arboretum-Heempark in Delft verbonden. Ik ben geen kenner van bomen of struiken. Eerlijk gezegd herken ik maar weinig bomen of struiken bij naam. Maar ik wandel graag en veel in de natuur.

Verder lezen